BÖCEK ADAYA VEDA MI EDİYOR?

Twitter’de Ankara Kuşu isimli hesap, bu sabaha karşı bir tweet atarak, esprili bir şekilde, ‘Adadan gidecek ilk isim Muhittin Böcek olacak’ paylaşımında bulundu.

Ankara Kuşu isimli Twitter kullanıcısı, ‘Piranalar’ platformunda dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşılan yazılardan biri de CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ait. Paylaşımın, son Yörük Festivali’ndeki skandallar zincirinin ardından kaleme alınmış olması dikkat çekiyor. CHP’yi Survivor adasına benzeten yazar, Böcek’i de son skandal nedeniyle adadan gidecek ilk kişi olarak niteledi.

İşte paylaşılan o yazı:

“AK Parti seçim stratejisini başkanlık istemi üzerine kurmuş ve yüzde 50 artı 1 oy uygulamasını tamamen diğer partililerin birbirleriyle olan diyaloglarından dolayı bunu yapmıştı.

daha doğrusu olmayan diyalogları üzerine kurmuştu!

yani Erdoğan parti olarak mhp ile hareket ettikten sonra başkanlığı kazanmamak için geriye hiçbir sebep kalmıyordu. nitekim öyle de oldu, 'adam kazandı.'

işte o andan itibaren sahneye Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Baykal döneminden kalma siyasileri bir şekilde dizayn ederek partisinde tek söz sahibi konuma gelmeyi başaran kılıçdaroğlu, 4-5 benzemez partiyi bir araya getirmek için kolları sıvadı.

- yananlarla, yakanlar diye tabir edilen kitleyi kaynaştırdı.

- türban karşıtlarıyla, türban mağdurlarına el sıkıştırdı.

- muhafazakar partiler ile laik, cumhuriyetçi seçmeni kanka yaptı.

- dünya görüşleri örtüşmeyen kitleleri empati kurmaya teşvik etti.

sadece bunlarla kalmadı tabi ki. bakın sizlere çok ilginç gelecek belki ama Kemal Kılıçdaroğlu ülkücü taban ile kürt siyasetini birbirine kırdırmaktan da kurtardı. yıllardır seçimlerde kan döken taraflara son oylamalarda belirlenen ortak adaylara oy attırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasi adına yaptıkları sadece bunlarla da kalmadı. sürekli adaletten, sürekli yolsuzluktan dem vurdu ve meyve olarak istanbul, ankara başta olmak üzere Antalya, Adana, Hatay, Adana, Mersin gibi sağlam büyükşehirleri AK Parti'den aldı. (Muğla, İzmir, Tekirdağ, Aydın gibi büyükşehirler zaten kendileriydi)

yani özetle benzemez partileri bir araya getirerek bir şeyler yapma hayali kuruyordu ve bunu başardı. hem de AK Parti gibi gücü elinde tutan bir partiye karşı başardı bunu. sıkılan seçmeni bir şekilde kendilerine oy verdirtmeyi başardı yani...

İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu değil, bu sitemi kuran Kemal Kılıçdaroğlu kazandırdı mesela. hem de iki kez, hem de oyuna oy katarak...

sadece İBB seçimleri değil, Muharrem İnce'nin aldığı 30 puanlık oy da Kemal Kılıçdaroğlu'nun bahsettiğim sistemi sayesinde alındı.

gelelim konumuza;

adalet için Ankara'dan Maltepe'ye yürüyen bir adam, yine strateji dahilinde Cumhurbaşkanı olmak istiyor ve cumhurbaşkanlık makamı bu adamın hakkı. bu demek değildir ki adaylığı Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu hak etmiyor. hepsi hak ediyor ama en çok bu adamın hakkı...

açık konuşmak gerekirse Millet İttifakı'nın adayı çok saçma birisi olmadığı sürece aynı zamanda bilmem kaçıncı cumhurbaşkanımız olacak. saçmadan kasıt; muhalefetin, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin boykot etmeyeceği bir ismin olması yeterli.

işte bunu herkes biliyor. yani orta düzeydeki bir aday bile Millet İttifakı çatısı altında rahatlıkla cumhurbaşkanı olabilir. ve herkes şunu da biliyor; Kemal Kılıçdaroğlu bu görevi istiyor. hem de iştahla istiyor.

peki parti içerisindeki truva atları ne yapıyor; adamın önünü kesmek için dört bir koldan yıpratma çalışmaları...

birisi çıkar bayram seyran ayağına şehir şehir gezer, ötekisi çıkar ulusalcılık adı altında alternatif aday arayışına girer, bir başkası da çıkar festival ayağına Kılıçdaroğlu'nu zaman gazetesi sahibiyle aynı karede göstermeye çalışır... falan fıstık!

adadan elenen ilk isim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olacak. zaten biriken bazı şeyler vardı bu da son raddesi olmuş oldu.

Fettah Tamince kendisinin kankası, yol arkadaşı, ortağı, candaşı veya başka bir şeyi olabilir. ancak Kılıçdaroğlu'nun parti grup toplantısında fetö borsasında adını geçirdiği zaman gazetesi sahibini festivale sponsor yapamaz. Kılıçdaroğlu ile Tamince'yi aynı karede gösteremez, plaket verdirmeye çalışamaz.

Kılıçdaroğlu antalya yörük festivaline katılmayı son anda iptal ederek büyük bir kumpastan sıyırmış oldu. Kılıçdaroğlu'nu Allah korudu...

öncesine gelirsek; aynı belediye başkanı, genel merkezin belediyeye atadığı adamlara çalışma olanağı sunmamış, bir şekilde pasifize etmişti. yine aynı belediye başkanı, işe alınacak kişileri AK Parti ve MHP il başkanlıklarından almıştı.

Muhittin Böcek'in CHP'deki siyaseti bitti. bir sonraki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı olabilir ama CHP'de siyaset yapamaz.

seçimler gelmeden parti ile yolları ayrılır.

ek: etkinliğin kamuoyuna açıklanan maliyeti 20 milyon lira”

HABER MERKEZİ