ACİL EYLEM PLANI

Bu sezonu oldukça hareketli geçiren Antalyaspor'un önünde sadece 6 maç kaldı. Ligde 5, Türkiye Kupası'nda da 1 maça çıkacak Kırmızı-Beyazlıların tüm kaderi 22 günde belli olacak.

Yaşanan büyük sakatlık sorunlarına rağmen Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselen ve ligde de bugüne kadar endişe yaşamayan Antalyaspor'un kalan 22 günü çok iyi geçirmesi gerekiyor.

Lige yönelik oluşturulması gereken konsantrasyondan koronavirüse karşı ortaya koyulacak hassasiyete kadar pek çok konuda ince eleyip sık dokumalı.

Bu takım 2 senedir tam kadro olarak çalışamadan hatta kimi zaman 10'u bulan eksik sayısına ulaşarak geçen sezon 11, bu sezon 13 maçlık yenilmezlik serilerini elde etti, yani potansiyeli oldukça fazla. Ancak şunu net olarak söylemek gerekiyor ki; Türkiye Kupası'nda final biletinin alınmasının ardından ciddi anlamda motivasyon kaybı yaşandı ve bu da sonuçlara yansıyor. Bu sezon alınan 12 mağlubiyetin 5'inin finale yükselme sürecinde yaşanması ve Ersun Yanal'ın yaptığı bazı açıklamalar da bunu teyit eder nitelikte... Antalyaspor kaybederken, aşağıdakiler kazanmaya devam ediyor. Sezon sonuna kadar hiçbir sorun yaşamayacağına inansam da düşme hattıyla olan puan farkı da sadece 5'e düştü, buna dikkat çekmek gerekiyor. Burada yönetim kuruluna çok önemli işler düşüyor. Takımın öncelikli hedefinin lig, sonrasında kupa olduğunu net bir şekilde ifade etmeli.

Diğer konu koronavirüs...

Bu konu hakkında da çok hassas olmak gerekiyor. 3 yönetici, 1 antrenör, alt yapıdan 2, A takımdan 4 futbolcu derken kulüp içinde zirve yaptı. Hatta virüsün kulüp içerisindeki 3. adresi olan bir yöneticinin ciddi sağlık sorunu yaşadığı gelen haberler arasında...

Yönetim kurulunun takımın yanında olması çok değerlidir. Ancak pandemi sürecinde pek çok alışkanlığımızdan vazgeçtiğimiz gibi bu desteği de dikkatle yapmalıyız. Son derece kritik olan bu dönemde futbolcular ve teknik heyet gibi yöneticiler de testten geçirilip eşlik edilecekse deplasman uçağına öyle binilmelidir.

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra şehirden büyük destek alan ve bugüne kadar 197 kişiyi ağırlayan Mustafa Yılmaz'ın da bu ağırlamalara ara vereceğini öğrendim. Çok yerinde bir tutum olacaktır. Burada sadece kulüp için değil, Başkan Yılmaz'ın kendi sağlığı için de biraz daha dikkat etmesi pandeminin zirve yaptığı bu dönemde çok önemli.

Artık neredeyse hiçbir yere göstermeden giremediğimiz HES kodunun mutlak suretle kulüp içerisinde de kullanılması gerekiyor. Sadece ateş ölçüp, 'buyur' etmenin riski çok büyük.

Son ve en önemli planlama ise koronavirüsten yavaş yavaş kurtulma eğilimine giren takımın aynı sorunu yaşamaması için Türkiye Kupası öncesi ciddi bir kampa alınması ve dış dünyadan tamamen izole edilmesi olacaktır. Geçen sezona dönüp baktığımızda pandemi döneminin en başarılı takımlarından olan Antalyaspor'da ortaya koyulan performansın altında Ali Şafak Öztürk'ün otelinde yapılan kampın olduğu çok net. Yönetim kurulunda çok değerli turizmciler var. Otellerden birisinde ve en kısa zamanda benzer bir çalışma kesinlikle gerçekleştirilmeli.