AÇIKLA BAŞKAN, HERKES BİLSİN!

Antalyalılar ile ya dalga geçiyorlar ya da kandırıyorlar. Borç edebiyatı yapıp yatırımı es geçip, sonra da çıkıp “Antalya Antalya'ya yeter” diyeceksiniz. Yok öyle yağma.

Niye bu cümleleri kullandım size yıl yıl, rakam rakam anlatacağım. Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek, “Ben, sen yok, biz varız, biz birlikte yaparız” iddiası ile göreve talip oldu.

Böcek, öyle veya böyle, İP ve HDP desteği ile seçimi kanıp koltuğa oturdu. Sonra alışıla gelmiş belediyecilik anlayışını terk edip çözüm odaklı olacaklarını iddia etti.

Kendinden önceki CHP’li Başkanlar Bekir Kumbul ve Mustafa Akaydın da benzer iddialar ile göreve gelmiş ama bırakın çözüm üretmeyi sorun yumağı ile koltuktan inmişlerdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin son 3 yıllık bütçesine şöyle bir göz atalım. 2020 yılı bütçesi 3 milyar 450 milyon TL, yatırım bütçesi 1 Milyar 517 milyon TL idi.

Büyükşehir'in 2021 bütçesi 2 Milyar 950 milyon lira, yatırıma ayrılan ise 1 milyar 174 milyon TL olarak onaylanmıştı. Bu iki yılda hangi yatırım yapıldı paralar nere gitti bileniniz var mı?

Ben bilmiyorum. Başkan Böcek’in vaat ettiği 77 projeden kaçı yapıldı. Şunun şurasında 3 yıl geçti neredeyse ama ortada bırakın 77 projeyi doğru dürüst 7 proje bile yok.

Gelelim Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesine. Önceki gün mecliste taslak bütçe 3 milyar 500 milyon lira olarak belirlendi. 1 milyar 54 milyon TL yatırıma ayrıldı.

Rakamlara bakıldığı zaman önümüzdeki yıl Antalya’da 2020 yılında harcanan bütçe kadar harcama yapılacak. Ondan sonra kalkıp gelişen Antalya naraları atılacak.

Daha bir şehrin kangrene dönüşen trafik sorununu çözemeyen Büyükşehir Belediyesi acaba 2020 yılı bütçesi ile 2022’de hani sorunu çözebilecek çok merak ediyorum.

Bir de bütçe onaylandıktan sonra Başkan Böcek, “Ülkemiz yanıyor. Biz tasarrufa gidiyoruz. Kara kış fonumuzu açıkladık. Biz insanlarımızın dertlerine derman olmak için geldik” dedi.

Yahu hani “Antalya Antalya’ya yeterdi?” Bırakın genel siyaseti de siz Antalya’nın gerçek sorunlarına bir el atın. Öyle “Çok beklesiniz” edebiyatına sığınmayın.

Meclisteki görüşmelerden sonra sosyal medyadan Böcek öyle bir paylaşım yaptı ki evlere şenlik. Yani “Devri sabık” oluşturma, kendi ayıbını örtme derdinde. Ne demiş Sayın Böcek, “Geçmiş 3 dönemde (2007-2019) ödenen kadar borç tutarını sadece 3 yılda ödedik. Çalmadık, çaldırmadık…..”

Yani “CHP’li Akaydın döneminde de çalınmış, çırpılmış” demeye getiriyor. Peki o zaman çalanda çırpanda CHP’li değil mi? Madem kim ne çaldıysa açıkla herkes bilsin. Siz değimliydiniz “Biz birlikte yöneteceğiz” diyen. Öyle ortaya karışık olmasın. Bilmek hakkımız.

NE OLDU DOĞU GARAJI

Doğu Garajı Nekropol Alanı ile ilgili 2019 Nisan ayından bu yana yapılan açıklama sayısını ben unuttum saymakta zorlandım. En son 12’de bırakmıştım ama üzerini 1-2 açıklama daha yapıldı.

Bütün açıklamalarda hep ‘sona gelindi, açılışa gün sayıyor’ denildi. Yani durum idare edildi, Antalyalılar kandırıldı. Yanlış hatırlamıyor veya kayıtlar beni yanıltmıyorsa en son 21 Eylül’de burasıyla ilgili son bir açıklama daha yapılmıştı.

Hem de, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’ni tamamlandı. Proje kapsamındaki dükkanlar festival çarşısı esnafına teslim edilmeye başlandı” diye.

Esnafın dükkanlarına yerleşmesi ve çevre düzenlemesi ardından Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’nin açılışı gerçekleştirileceği de ekstra belirtilmiş o açıklamada!

Ne dükkanların teslim edildiğini ne de esnafın oralara yerleştiğini ben ne duydum ne de gördüm. Hatta  projenin açıldığını ben görmedim. Gören varsa yanlışımı düzelteyim.

Benim aklıma dünkü deniz otobüslerinin satış meselesi geldi. Yakında buranında aynı akıbete uğramasından korkuyorum. Çünkü gerekçeleri hazır “Rantabl değil” diye.

İnşallah böyle bir son olmaz ve yapılan ‘Son’ açıklaması son olur.

ATSO BU İŞİ BİLİYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), son iki yıldır ödüllendirme geleneğini, 2020 yılında, gelişim ve gelecek odaklı bir revizyonla yeniledi.

ATSO, Antalya’da fark yaratan kişi ve kurumları gururlandırmak ve takdir etmek amacıyla yürüttüğü ödüllendirme çalışmasını ‘KÖK’ adı ile markalaşacak Kent Ödülleri’ne çevirdi.

Bu kapsamda 2020 KÖK Ödülleri sahipleri adına, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir spor salonu, bu yıl da Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir uçak bakım hangarı yaptırıldı.

Sanırım 2022 yılı içinde yeni bir adım atıldı. Kemer Belediyesi iş birliğince Kemer'e ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi'nin yapımı için kollar sıvandı temel atıldı.

Merkezde, müzik, tiyatro, halk oyunları ve meslek edindirme kursları olacak. Yani ATSO, eğitim için ne gerekiyorsa hem merkezde hem de ilçelerde yapmaya başladı.

Tabi bu Antalya’da mukim ATSO’ya üye patronların sayesinde oluyor. Onun için bu şehirden kazananlar bu şehre gerçek gerekeni yapıyor. Ne demişler, “İş bilenin kılıç kuşananın.”