AÇIK HAVADA SİNEMA ŞÖLENİ

“Kainatın Başkenti İbradı Okuyor” projesi ile İbradı ilçesine bağlı kırsal mahallelere kitap götüren, kütüphanecilik mesleğinde büyük bir farkındalık örneği gösteren İbradı İlçe Halk Kütüphanesi, açık hava film gösterimi gerçekleştirerek İbradı kültürel etkinliklere bir yenisini ekledi.

Sadık Çetin SADAK

2021 yılında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü sitesinden elde edilen verilere göre 15 etkinlikle Antalya'daki halk en çok etkinlik gerçekleştiren halk kütüphanesi olma özelliği gösteren İbradı İlçe Halk Kütüphanesi vatandaşlardan büyük takdir gördü. Vatandaşlar, İbradı İlçe Halk Kütüphanesi'nde kütüphaneci olarak görev yapan Oğuz Kuru'nun göreve başlamasıyla kütüphanenin çehresinin değiştiğini belirtti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

İbradı İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirilen açık hava sinema etkinliği sırasında, patlamış mısır ve çay ikramı ile film sonunda izleyiciler arasından 3 kişiye sürpriz hediyelerin verildiği etkinlikte renkli anlar yaşandı. Günümüzde halk kütüphanelerinin geleneksel kütüphane yapısından ziyade yaşam merkezi işlevi görüp bireylerin sosyalleşme olanağı sağlayan kurumlar işlevi görmesiyle bu etkinliklerin daha da artması bekleniyor.