AÇIK HAVADA ŞENLİK VAR

ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda, Lösemili Çocuklar Vakfı(LÖSEV) tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’na farkındalık oluşturmak amaçlı açık hava şenliği düzenlendi.

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) düzenlediği 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, farkındalık oluşturmak amaçlı ALGE tarafından işletilen Sahil Yaşam Parkı’nda açık hava şenliği ile kutlandı. LÖSEV Lösemili çocuklar, aileleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla gerçekleşen şenlikte, eğlenceli anlar yaşandı. Düzenlenen etkinlikte,  lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl “Maskemi Atarım. Hayalime Koşarım” mesajı ile dikkat çekiyor.

“HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLADI”

Türkiye’de eş zamanlı gerçekleşen LÖSEV etkinliğinin, 24 sene önce bugün kurulduğunu açıklayan LÖSEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurel, “Her şey bir çocuğun hayaliyle başladı diyoruz. Bundan 24 sene önce, Ankara’da tedavi gören Lösemili çocuklarımız odalarına televizyon istediklerinde, hastane yönetiminin bu talebi geri çevirmesi üzerine Pediatrik Hematolog olarak görev yapan kurucu başkanımız Üstün Ezer’in, bir grup arkadaşıyla birlikte kurmuş olduğu LÖSEV, 8 Kasım 1998 yılında kuruldu. Kuruluş tarihinin içinde olduğu haftayı da Lösemili çocuklarımıza ve ailelerine armağan ediyoruz. Türkiye’de 9 noktada eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün Antalya’da çok keyifli bir konvoy gerçekleştirdik. Çocuklarımızla ve aileleriyle birlikte şehir turu attık” dedi.

ALGE’DE LÖSEV ETKİNLİĞİ

ALGE Sahil Yaşam Parkı’nda kutladıkları LÖSEV Haftası’nın keyifle geçtiğini dile getiren Doğruel, “Şimdi burada ALGE Sahil Yaşam Parkı’nda da yine ailelerimizle ve çocuklarımızla etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Keyifli bir gün geçirmeleri, onları motive edebilmek adına, sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve desteklemek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Lösemili Çocuklar Haftası, Lösemili çocuklarımıza destek olan bir vakıf olmakla birlikte, bugün çocuk ve yetişkin, Lösemi ve her türlü kanser hastasına destekler ulaştıran bir vakıfız. Maddi, manevi her türlü destek ulaştırarak yanında olmaya çalışıyoruz ve diyoruz ki; Ailelerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle, gönüllülerimizle biz kocaman bir aileyiz.  8 Kasım haftası, bütün Lösemili çocuklara kutlu olsun” ifadelerini kullandı.