ACIDAN RANT DEVŞİRMEK

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.”

 

Sağ olsunlar siyasilerimiz millet olarak bizi öyle bir kutuplaştırdılar ki bırakın topu tüfeği en küçük olaylar bile bizi ayrıştırmaya yetiyor. Halbuki ne güzel söylüyor yukarıdaki mısralarda milli şairimiz Mehmet Akif, toplu vurdukça yürekler diye.

***

Türk milletinin en büyük özelliklerinden birisi değil miydi acıları bölüşerek azaltmak. Dökülen gözyaşı varsa ortak olmak. Darda ve zorda kalana el uzatmak. Meğerse toplum olarak ne çok özelliğimiz siyasi rantlara kurban edilmiş.

***

Siyasi hırslar bizi karpuz gibi ikiye bölmüş. Hangi ara acıdan rant devşiren bir toplum haline geldik biz. Tünektepe’deki teleferikte elim bir kaza meydana gelmiş, insanların bayram tatili hüzne dönüşmüş birileri mal bulmuş mağribi gibi ortaya çıkarak pay peşine düşmüş. Olacak iş değil!

***

Her şeyden önce insan olabilmek önce acıyı paylaşabilmektir değil mi? Sonrasında hesap sorulacak kişiler varsa gereği elbette yapılır. Kaldı ki devletin ilgili makamları açıklamasını yapmış zaten “araştırma ve soruşturma başladı” diye.

***

Yapılacak incelemenin ardından kimin hatası, kimin kusuru varsa devlet elbet bedel ödetir. Ancak daha ilk dakikadan itibaren ki hala insanlar kurtarılmayı beklerken "Muhittin Böcek" istifa etsin demek insanlıkla bağdaşacak bir durum değildir olamaz da!

***

Zor durumda olanlar kurtarılır, acılar paylaşılır ve sonrasında da yapılması gereken yapılır. Bu başka olaylarda da aynıdır. İliç'teki maden faciasında da, Beşiktaş'taki yangında da aynıdır.

***

Ancak hem sosyal medyadaki, hem de yazılı ve görsel medyadaki ayrılıkçılar insan olmayı beceremedikleri için milletin arasına tefrika sokma konusunda şeytanla yarışır hale gelmişler.

***

Hele hele benden değilse yerden yere vurayım bendense de kafamı kuma gömerim mantığını izah edebilmek asla mümkün değil maalesef.

***

O yüzden şöyle bir silkelenip özümüze dönsek güzel olmaz mı? İnsan görünümlü şeytanlar nifak tohumu ekmekten vazgeçer veya biz toplum olarak onları yok edebilirsek çok güzel olur elbette.

***

Meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın ilk anından itibaren son dakikaya kadar çalışan başta Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve tüm yetkililerimizin, kurumlarımızın emeklerine sağlık. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.