ABUK SABUK, UÇUK KAÇIK!

31 Mart Yerel Seçimleri’ne son bir hafta kala seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren adaylar artık son kozlarını oynamaya başladı.

***

Gerek seçmenlere ulaştıkları toplantılarda, gerekse kitle iletişim araçları ve reklam panolarında açıkladıkları vaatler bir yandan düşündürürken bir yandan da güldürüyor.

***

Çünkü bazılarına bakıyorsun gülecek cinsten bazıları da düşündürecek. Arada bazıları var ki onların kimisi dini değerler üzerinden, kimisi de milli değerler üzerinden sallayıp duruyorlar.

***

Daha önceleri de ifade ettik yine edelim. Hiç kimse seçmeni enayi yerine koymasın. Belki sizin güttüğünüz davar kadar seçmenlerin öptüğü çoban var. O yüzden atarken destekli atın ki sonra yok öyleydi, yok böyleydi demek kurtarmaz.

***

Yani diyeceğim o ki verdiğiniz vaatler yapılabilecek olsun. Altlığı doldurulmuş içi dolu dolu olsun ki sonra bahaneler arkasına saklanılmasın. Fizibilitesi, maddi karşılığı olsun ki vatandaş kandırılmasın. Elbette kandırılmaz sadece size bir şans vermiş olur. Bunu da iyi kullanırsanız hem siz hem de vatandaş kazanır.

***

Bazı vaatler var ki evet gerçekten vatandaş kazanır gözüküyor ama sormak lazım o vaatleri veren zat-ı muhteremlere...

***

Eh be arkadaş madem öğrenciyi, emekliyi, ev hanımlarını veyahut öğrencileri bu kadar düşünüyordunuz da neden beş yıl boyunca hatırlamadınız. Yoksa abuk sabuk projelerinize millet başka yeriyle gülmesin diye mi onları dahil edip üvertür yaptınız?

***

Vallahi ayıp, billahi ayıp. Nasıl ki milli ve manevi değerlerimizi siyasetinize alet ettiğiniz de sizi ayıplıyorsam bu durumda da her kesimi bu şekilde kullanmanızı ayıplıyorum. O yüzden akılcı, vizyoner, değişim ve gelişim içeren projeleri ortaya koyun ki milleti kendinize güldürmeyin. Hem şehir hem vatandaş kazansın olur mu?