ABD’li heyet Ankara’da
ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Heyet, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Heyet, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü.
ABD Temsilciler Meclisi üyesi 4 isim Ankara'ya geldi.
Terörle mücadelede iş birliği, ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği destek, F-16
tedariki ve modernizasyonu, masadaki en önemli başlıklar.
ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin
Türkiye ziyaretinde askeri ilişkiler konuşuluyor.
TOPLANTILARDA
"MİLLİ GÜVENLİK" VURGUSU
Sınırlarında oluşturulması planlanan terör koridoruna
müsaade etmeyen Türkiye bu toplantılarda ''milli güvenlik hassasiyetini'' üst
düzeyde tutacak.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi
Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve
beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti.
BAKAN GÜLER HEYETİ
KABUL ETTİ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi
Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Güler'in, ABD
Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye
Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul ettiği ifade
edildi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da, heyetle
görüşme gerçekleştirdi.
MİT BAŞKANI İLE GÖRÜŞME
YAPILACAK
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD heyeti MİT
Başkanı İbrahim Kalın ile de bir araya gelecek.
Görüşmelerde; ikili ilişkiler, Ukrayna ve Gazze savaşları,
DEAŞ ve PKK ile mücadele ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta
gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin konular ele alınacak.
ZİYARET İKİ ÜLKE
İLİŞKİLERİ İÇİN BİR FIRSAT
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları bu ziyareti, son dönemde
gelişen Türkiye - ABD ilişkileri ve Türkiye'nin hassasiyetlerini üst seviyede
dile getirmek için fırsat olarak görüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. Antalya Diplomasi Forumu (ADF2025) kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11-13 Nisan'da tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu(ADF2025) münasebetiyle Antalya'ya geldi.
Dünya liderleri ve hükümet yetkilileri, 11-13 Nisan tarihlerinde "Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek" ana temasıyla düzenlenecek 4. Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF2025) bir araya gelecek.
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul Başkanı Philemon Yang, 11-13 Nisan'da düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nda dünyadaki çeşitli sınamalara karşı "çok taraflılık" mesajı vereceğini bildirdi.
Konyaaltı Belediyesi önceki dönem Başkanı Semih Esen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren söylemlere sert tepki gösterdi. Esen, "Omurgasız tayfaya sözüm var" ifadeleriyle eleştirilerini dile getirdi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultay sürecinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uysal, “Birleşe birleşe aşacağız, birleşe birleşe kazanacağız” vurgusu yaptı.
AK Parti Antalya İlçe Başkanları Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve Sulama Birliği Başkanları'nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Antalya’nın su yönetimi ve tarımsal sulama altyapısını güçlendirmek adına devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı.
Ülke ekonomisine darbe vurmak için CHP’nin öncülük ettiği ‘boykot’ kampanyası sonuçsuz kaldı. Milli ekonomiyi tehdit eden bu girişimi Lider Haber TV’de değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ''Ekonomiye zarar vermeyi hedef alan bir kampanyaydı'' dedi. Gün içindeki ticari hareketliliği de açıklayan Bakan Bolat, ''Normalin çok çok üzerinde. Bize gelen veriler çok canlı bir günün geçtiğini gösterdi'' ifadelerini kullandı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından CHP’li belediyelerin performansını sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır CHP yönetiminde olduğunu hatırlatan Çetin, CHP’li belediyelerin geçen sürede hiçbir mesafe kat edemediğini belirterek, “19 ilçenin talepleri karşılıksız kaldı. Bir yıl doldu, icraat sıfır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde bayramlaşma programı düzenledi. Partisinin, Türkiye’deki birleştirici rolünü vurgulayan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan “Milliyetçi Hareket Partisi, bu ülkenin çimentosudur” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz