ABD, G7 ALTYAPI ORTAKLIĞINA 200 MİLYAR DOLAR KATKIDA BULUNACAK
ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin G7 altyapı ortaklığına beş yıl içinde 200 milyar dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin G7 altyapı ortaklığına beş yıl içinde 200 milyar dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.
ABD Başkanı Joe Biden, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'ndaki G7 Liderler Zirvesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında "Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı" planını açıkladı. Biden, G7 ülkelerinin gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir altyapının sağlanabilmesi için finansal yardımlarını artıracağını belirterek, ABD'nin beş yıl içinde "Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı" programına 200 milyar dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.
Biden, ortaklık kapsamında ABD ve G7 ortaklarının, bölge için COVID-19 ve diğer aşıları üretmek için Senegal'de endüstriyel ölçekli yeni bir aşı üretim tesisine yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Açık olmak istiyorum. Bu yardım ya da hayır işi değil. ABD halkı ve tüm uluslarımızın insanları da dahil olmak üzere herkes için getiri sağlayacak bir yatırım. G7 ülkeleri, düşük ve orta gelirli ülkelerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Küresel Altyapı ve Yatırım Ortaklığı'na 2027 yılına kadar 600 milyar dolar sağlamayı hedefliyor" dedi.
İHA
AK Parti Alanya eski İlçe Başkanı Mustafa Toklu, partisi tarafından önemli bir göreve getirildi. Toklu, AK Parti Genel Merkez kararı ile Doğu Marmara Koordinatörlüğü görevine atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''10 bini Milli Eğitim Akademisine olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum'' dedi.
CHP'nin eski Genel Başkanı merhum Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, normal doğum pankartına gelen eleştirilere, “Sezaryen lobisinin sezaryeni niye savunduğunu bilmiyor muyuz? Bol para kazanma aracı. Maddi kazanç olmasa kim uğraşır gereksiz sezaryen ile? Doğal doğuma karşı mı CHP?” ifadeleri ile yanıt verdi.
MHP Antalya İl Başkanı Başdanışmanı görevine atanan Medine Yapılmışev’ın MHP Korkuteli İlçe Başkanlığı görevi sona erdi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’da yaşanan izinsiz gösterilerde tutuklu ya da gözaltında kimsenin olmadığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ayrışan dünyada diplomasiyi sahiplenmek’ temasıyla düzenlenen 4. Antalya Diplomasi Forumu’nda, 14 devlet ve hükümet başkanı ve 1 özerk yönetim lideriyle bir araya geldi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.
Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Lider Haber TV’ye konuştu. Bakan Göktaş, “Türkiye, çözüm noktasında neler yapabileceğini bütün dünyaya bir kez daha duyurmuş oldu” dedi.
Antalya Diplomasi Forumu’nun (ADF2025) kapanışı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından yapıldı. Diplomasinin dönüştürücü bir akıl ve onarıcı bir irade olduğunu vurgulayan Fidan, “İsrail'in uyguladığı soykırım karşısında Filistinlerin sesi olmaya kararlıyız. Suriye'nin güvenliği ve istikrarına yönelik tehditlere karşı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
Antalya Diplomasi Forumu’nda zorla yerinden edilmenin küresel etkileri konuşuldu. Bangladeşli danışman Md. Touhid Hossain, Myanmar’daki çatışmalar nedeniyle ülkelerine dönemeyen binlerce Rohingya çocuğun "gelecekten umudunu kestiğini" belirtirken, Dış İlişkiler Direktörü Murat Yeşiltaş ise Suriyelilerin gönüllü dönüşünün ancak Suriye’de güvenlik, siyasi istikrar ve ekonomik yeniden yapılanmayla mümkün olabileceğini vurguladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz