ABB Meclisi yarın toplanacak: 75 gündem maddesi görüşülecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 75 gündem maddesi görüşülmek üzere yarın toplanacak. Gündem maddelerinde önemli konular arasında Kaş'taki imar planı değişiklikleri, petrol istasyonu itirazları ve hafif raylı sistem sözleşmesi düzenlemeleri bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 7 Ekim Pazartesi günü (yarın) saat 14.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilecek. Mecliste 75 gündem maddesi görüşülecek. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 29.07.2024 tarih ve 18044 sayılı kararıyla uygun bulunan; Kaş Belediyesi sınırları içerisinde, Yeniköy Mahallesi’nde yer alan 107.97 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 5 bin ve 96.01 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 1000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülecek. Konyaaltı Belediye Meclisi’nin Uncalı Mahallesi, 20258 ada 2 ve 4 parseller ile 20259 ada 2 ve 3 parsellerde Spor Kompleksi Alanı ve Açık Spor Alanı planlanmasına ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu meclis gündeminde yer alacak.


PETROL İSTASYONUNA İTİRAZLAR

Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde, Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5 ve 6 parsellerin ticaret alanından, 11 parselin ise konut alanından akaryakıt ve servis istasyonu alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar görüşülecek. İtiraz eden vatandaşlar itiraz dilekçesinde, “Kamu güvenliği tehlikeye atar şekilde petrol istasyonu şehir planlamacılığa aykırı olduğu ortadır” ifadelerini kullandı.

 Konyaaltı Belediye Başkanlığı'nın talebi üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi arasında yapılması öngörülen "Konyaaltı Belediyesi sorumluluğunda bulunan yolların yapım, bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere 55 ton Bitüm (100/150) malzemesinin hibe edilmesi" konulu protokol taslağının kabulü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi adına imzalamak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine yetki verilmesi görüşülecek.


PROTOKOL İÇİN YETKİ VERİLMESİ

Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolünün güncellenmesi ile ilgili teklifler de görüşülecek. Palyatif bakım merkezi için Kepez Devlet Hastanesi’ne devredilmesi talebi meclis gündeminde önemli bir yer tutuyor. Sütçüler Mahallesi 26733 ada 1 parsel numaralı ve 2.715,00 metrekare yüzölçümlü sosyal tesis vasıflı taşınmaz üzerinde bulunan binanın, palyatif bakım merkezi olarak kullanılmak üzere Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nin kullanımına verilmesine ilişkin işbirliği protokolünün, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından palyatif bakım merkezinin Kepez Devlet Hastanesi’ne devredilmesi nedeniyle iş birliği protokolünün yeniden düzenlenmesinin talep edilmesi nedeniyle, yeniden düzenlenen ve ekte sunulan ortak hizmet projesi ve işbirliği protokolünü Antalya Büyükşehir Belediyesi adına imzalamak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’ne yetki verilmesi gündeme getirilecek.

RAYLI SİSTEMİ SÖZLEŞME DÜZENLEMESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol San. ve Tic. A.Ş. ile imzalanan Hafif Raylı Sistem sözleşmelerinin düzenlenmesi  ve 15 Ekim 2024 itibarıyla geçerli olacak bu düzenlemenin, 1., 2. ve 3. aşama hafif raylı sistem işletmesinin, 16 Ekim 2024 tarihinden itibaren 31 Aralık 2029'a kadar Antalya Ulaşım Hizmetleri'ne kiralanmasını gündeme getirilecek. Ayrıca, Nostalji Tramvayı’nın işletme bedeli ve ödeme şekline dair sözleşmede değişiklik yapılması ve yeni düzenlemeye göre, ücretsiz veya indirimli olarak seyahat eden yolcuların biniş bedellerinin tam bilet ücreti üzerinden hesaplanması görüşülecek.

HAYVANLARI SATIŞ FİYATLARININ GÜNCELLENMESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısında 2024 yılında yapılması planlanan ve önceki yıllarda başlanıp devam eden yatırımların finansmanında kullanılmak üzere 5393 sayılı Kanununun 68’inci maddesi gereğince alınan 13/05/2024 tarih ve 356 sayılı meclis kararına Kamu Bankaları, Finans kuruluşları ve Özel bankalardan yapılacak işlemlere esas olmak üzere ‘nakdi, gayrinakdi, teminat mektubu kullanmaya’ ibaresinin eklenmesi mecliste görüşülmesi gündem maddeleri arasında yer alıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı gelir tarifesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı altında yer alan üretim fazlası olan ve damızlık değerini kaybeden hayvanların satış fiyatlarında güncelleme yapılması meclise getirilecek.

YURTDIŞI GÖREVLENDİRMELERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Kardeş Şehri Nürnberg Belediyesi ile Ortaklık projeleri yoluyla sürdürülebilir belediye gelişimi (Nakopa) kapsamında ortak olarak başvurusu yapılan ve kabul edilen “Antalya'da İklim Değişikliği İle Daha Etkili Mücadele İçin Dijital Uygulamalar” isimli proje kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim Merkezinde kurulacak olan "Kübik Oda" ile ilgili Nürnberg'de 19-21 Kasım 2024 tarihleri arasında toplantı düzenlenecektir. Söz konusu toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman ATASOY, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Melike KİREÇCİBAŞI, İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü personeli Ahu Nur ŞAHİN, AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz YAMAN ve Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli proje idari asistanı (Tercüman) Meltem UYAR ASİ'nin katılımlarının sağlanması için yurtdışı görevlendirmeleri görüşülecek.