ABB Meclisi, Türkiye’de artan kadın cinayetlerine dikkat çekti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediye meclis üyeleri siyah kurdele takarak son dönemde Türkiye’de artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı.


Toplantının ilk gündem maddesi ise Antalya'nın trafik sorunuydu. Kayıtlı araç sayısının 1,5 milyona ulaşmasıyla birlikte şehirdeki trafik durumu ciddi bir sorun haline geldiğine dikkat çeken MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, bu sorunla ilgili acil çözüm çağrısında bulundu. Öte yandan gündem dışı konuşmalarda partilerin grup sözcüleri son dönemde yaşanan kadına şiddet olaylarına karşı ortak tepki gösterdi.


“TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve ölümlere dikkat çeken CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, "Son günlerde ülkemizde kadınlara ve çocuklara uygulanan acımasızca şiddet ve ölümlerden sonra toplumdaki bütün kadınların ortak duygusu olduğunu bildiğim benim de hem bir kadın hem de bir kız çocuğu annesi olarak hissettiğim büyük öfke sonsuz korku ve kaygıyla bu konuşmayı yaptığımı bilmenizi istiyorum. Bu ülkede daha bu hafta hasta ve uyuşturucu bağımlısı bir cani yarım saat arayla 19 yaşındaki iki genç kızımızı vahşice katletti. Sokak ortasında bir genç kızımız 2 erkek tarafından taciz edildi. Anneler çocuklarının yanında darp edildi. Her geçen gün şiddet ve ölümler artıyor. Daha nereye kadar bu vahşet sürecek? Nereye kadar sosyal çürümüşlük insanlarımızın geleceğini elinden alacak bilemiyorum. Ama artık bu konuları konuşmaya da tahammül edemiyorum” dedi. 


ŞİDDETE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Şiddetin karşısında durulması gerektiğini vurgulayan AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar ise “Sadece Şeyda değil hiçbir kadına hiçbir canlıya şiddet olmasın. Elbette ki bütün şiddetlerin karşısında hep birlikte hep beraber durmak zaten bizim inancımızın temel esastır. İnancımızın temel esasına bile karınca bile incitmememiz gerekiyor. Tabii ki yasal boşluklar söz konusu olduğunu ben de tahmin ediyorum ve kanaatimiz de var. İnşallah bu yasal boşlukları da darbe kanunlarını tüm partiler bir araya gelerek değiştirir. Meclisin yaptığı bir kanunla daha güzel yarınlara daha vizyoner yarınlara hep birlikte ülkemizi ve aziz milletimizi taşımış oluruz. İnsan olarak yani bir zerre kadar vicdan taşıyan insan olarak hep birlikte olmalıyız. A parti, B parti demeden bir insanlık katliamı söz konusu oluyorsa bir ve beraber olmalıyız. Hiçbir yerde ne çocuklar şiddet görsün, ne kadınlar şiddet görsün, ne hayvanlar şiddet görsün” diye konuştu.

BAYRAKTAR UYSAL’I TEBRİK ETTİ

Ayrıca konuşmasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın CHP Genel Başkan Aday Adaylığı ile ilgili açıklamasını hatırlatan Bayraktar, Uysal’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bayraktar, “Bir belediye başkanımızın CHP Genel Başkanı aday adayı olduğu için tebrik ediyoruz. Temenni ediyoruz ki Antalya’dan bir genel başkanımız daha çıkar” diye kaydetti.


“KAMU DÜZENİ SAĞLANMALI”

Senirli ise meclis dilek ve teminiler konuşmasında “Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin marjinal siyasetten uzaklaşıp sanatsal düzlemde tamamlanması” temennisinde bulundu. Kadına şiddet olaylarına vurgu yapan Senirli, “Her gün suç makinelerinin işlediği olayları izliyoruz. Genç bir kızımızı taciz eden saldırganların birçok suç kaydının olması, polisimizi şehit eden şahsın 26 kaydının olduğunu gördük. Suç makineleri elini kolunu sallayarak şehirlerimizde cirit atıyor. Toplumun huzur ve güvenini azami seviyede sağlayacak hukuki düzenlemelerin acil olarak hayata geçirilerek kamu düzeninin öncelikle sağlanması dileğimizdir” dedi.

“TRAFİK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİN”

Ayrıca trafik sorununa da dikkat çeken Senirli, “Trafiğe kayıtlı 1,5 milyon aracın olduğu Antalya’da okullar açıldı trafik kilitlendi. Ulaşım master planının bir an önce yapılmasını bir an önce istiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir. Ulaşımla ilgili çalışmalarınız vardır. Bu konuyla ilgili meclise bilgilendirme talep ediyorum. MHP olarak 3 dönemdir beraber çalışıyoruz. Kamu yararı olan her şeye destek veriyoruz. Ancak bu trafik konusunda yapılan çalışmaları hakkında bilgilendirmenizi talep ediyoruz. Ulaşım master planının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

“YENİ KAVŞAKLAR BEKLİYORUZ”

Bayraktar ise “Çevre yoluyla ilgili imar konusunda, Menderes Türel Başkanımızın ve devletimizin büyük desteği vardır. Kavşak gündemimizde vardır. Uncalı Kavşağı, İller Bankası ve Korkuteli Kavşağı ile ilgili şu anda gündemimizde ve o kavşaklar yapılacak. Planlamada sıkıntılar vardı o nedenle bu zamana kaldı. İnşallah sizde Antalya’ya yeni kavşaklar yaparsınız diye bekliyoruz” diye kaydetti.