ABB'de gündem 'Altın Portakal'

Geçtiğimiz yıl 60’ıncısı yapılması planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali FETÖ propagandası yapılan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli yüzünden çıkan krizler nedeniyle iptal edilen Altın Portakal’ın yapılı yapılmayacağı merak konusuydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açıklanan Temmuz Ayı Olağan Meclisi Toplantısı gündeminde Antalya Altın Portakal Film Festivali 2024 kapsamında verilecek olan ödüller görüşülecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis’i Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda 16 Temmuz Salı günü saat 14.00’te Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplanacak. 149 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 Şubat 2023 tarihli kararı "Afet Yönetimi Dairesi Başkanlığının" ismi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Nisan 2023 tarihli kararı ile "Afet İşleri Dairesi Başkanlığı" olarak değiştirilmişti. Bu mecliste ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlanan Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, "Afet Koordinasyon Merkezi (AFKOM) Çalışma, Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik" taslağı görüşülecek. 

YETKİLER VERİLECEK 

Şehirlerarası iş birliği ve yaptıkları en iyi uygulamaları paylaşmalarını teşvik amacıyla Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak başvuru yapılmasına yönelik, Gıda Politikasını imzalamaya ve bu işlemleri gerçekleştirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yetki verilmesi görüşülecek. Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kardeş Şehri Nürnberg Belediyesi ile yapacakları “Antalya'da İklim Değişikliği İle Daha Etkili Mücadele İçin Dijital Uygulamalar" isimli proje için Böcek’e yetki verilecek. Kardeş Şehri Nürnberg Belediyesi "Gençlik Köprüsü” programı kapsamında kabul edilen "Şehrini Tasarla" projesi tüm proje belgelerini imzalamak üzere Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç'a yetki verilecek. 

‘CİTTASLOW METROPOL’ 

Antalya, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü, kültürel mirası ve yaşam kalitesiyle dikkat çeken kent olması özelliği ile Antalya'nın ‘Cittaslow Metropol’ olması, aynı zamanda yaşanabilir bir şehir olarak da öne çıkması amacıyla ‘Cittaslow Metropol Projesi’ imzalama yetkisi Böcek’e verilmesi görüşülecek. Aynı zamanda belediyenin Cittaslow Destekçisi olmasının beyan edilmesi ve üyeliğinin onaylanması halinde, birliğe yıllık 3 bin 500 Euro aidat ödenmesi ve Böcek'e yetki verilmesi görüşülerek karara bağlanacak. 

SOSYAL YARDIMLAR GÜNDEMDE

Mecliste kente sosyal yardım alan vatandaşların 10 ton su kullanımlarına ait bedelleri ve Sosyal Kart yardımından faydalanması uygun görülen ve hizmetten faydalanmaya devam eden vatandaşların ASAT’a tarafınca gönderilecek aylık güncel listelere göre abone ödemelerinin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülecek.  

Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eski Sanayi Sitesi içerisinde mobilyacılar bölümünde 11 Ekim 2023 tarihinde çıkan yangından sonra belediyeye başvuru yapan dükkan ve atölye sahiplerine tek seferlik nakdi yardım yapılması gündeme getirilerek görüşülecek. Teklif önerileri arasında yer alan bir diğer gündem maddesi ise mülkiyeti ve tasarrufu belediyeye ait ABB Aspendos Yolcu Motorunu, Büyükşehir Belediye Meclisinin belirleyeceği bedel ve süreyle işletilmek üzere, Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine kiraya verilmesi gündeme getirilecek. 

ALTIN PORTAKAL GÖRÜŞÜLECEK

Geçtiğimiz yıl 60’ıncısı yapılması planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali FETÖ propagandası yapılan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli yüzünden çıkan krizler nedeniyle iptal edilmişti. 2023 yılında 60’ıncı yapılamaması nedeniyle Altın Portakal Film Festivali’nin yapılıp yapılamayacağı merak konusu idi. 2024 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclisi’ne teklif maddelerinde; Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirilmesi planlanan "Antalya Altın Portakal Film Festivali 2024" kapsamında verilecek olan ödüller gündeme getirilerek görüşülecek. 

FESLİKAN GÜREŞLERİ GÜNDEMDE

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi işbirliği ile organize edilmesi planlanan, 03-04 Ağustos 2024 tarihinde 26. Uluslararası Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri organizasyonunda iş ve işlemlerin karşılıklı olarak yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyemiz ile Konyaaltı Belediyesi arasında protokol imzalanması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine yetki verilmesi gündemde getirilecek. 

BOĞAÇAYI 5 BİNLİK PLAN MECLİSTE 

Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde Boğaçayı doğusunu kapsayan alanda yapılacak binlik plan değişikliği Kasım ayı meclisinde yoğun tartışmalara neden olmuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesinin Temmuz Ayı Olağan Meclisi’nde 5 binlik plan değişikliği ile gündeme gelecek. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğünün taşkın koruma projesi doğrultusunda sedde yolu, park ve rekreasyon alanlarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği görüşülecek.