8 hafta sonra gelen galibiyet

Deplasmanda Sivasspor'a konuk olan Antalyaspor, 8 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Kırmızı beyazlılara galibiyeti getiren goller Nazım sangare ve Doukara'dan geldi.

İkinci yarının başlaması ile birlikte ilk yarıdaki görüntüsünden uzaklaşan ve peş peşe kötü sonuçlar almaya başlayan Antalyaspor, deplasmanda Sivasspor'a konuk oldu. Son galibiyetini ligin 15'inci haftasında Bursaspor karşısında alan kırmızı beyazlılar 8 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Karşılaşmaya hızlı başlayan kırmızı beyazlılar, 16'ncı dakikada Doukara'nın ceza sahası içinden volesi sonrasında direkten dönün top ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Rakibi karşısında baskısını sürdüren Antalyaspor 36'ncı dakikada Nazım Sangare'nin ceza sahsı dışından şık vuruşu ile öne geçti 1-0.

8 HAFTA SONRA GELEN GALİBİYET
Karşılaşmanın ilk yarısının bitimine saniyeler kala gelişen Antalyaspor atağında topu çizgide rakibinden adeta söküp alan Amilton rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Doukara topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi. Soyunma odasına skor üstünlüğü ile giden kırmızı beyazlılar ikinci yarıda skoru korumak için oyunu sahasında kabul etti.

Evsahibi Sivasspor'un baskısı ile kalesinde peş peşe tehlikeli pozisyonlar gören Antalyaspor, 65'te Kone'nin golüne engel olamayınca skor 2-1'e geldi. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Antalyaspor sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak haftalar sonra 3 puan kazandı.

KORKMAZ: HAK ETTİĞİMİZ BİR SONUÇ 
Karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, galibiyetten dolayı memnun olduklarını belirtti. Korkmaz, "İyi oynadık. Özellikle ilk yarı çok iyi oynadık. Hem oyunun, hem topun hakimiydik. Gol pozisyonlarına girdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik ve pozisyon da vermedik. Sivas kendi evinde kaybetmiyor, çok güçlü bir takım. Çok yetenekli oyuncuları olan bir takım. Sivas'ı kendi evinde yenmek bizim için ayrı bir mutluluk. İyi oynadık ve hak ettiğimiz sonucu aldık. Evimize mutlu şekilde dönüyoruz" dedi.
 
Ramazan BOZCA