'KENT MEYDANI' AÇILIŞI BEKLİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in en önemli projelerinden biri olan Manavgat Kent Meydanı, 16 Şubat Cumartesi günü ünlü sanatçı Kıraç’ın vereceği konserle açılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in en önemli projelerinden biri olan Manavgat Kent Meydanı, 16 Şubat Cumartesi günü ünlü sanatçı Kıraç’ın vereceği konserle açılacak.

2019 yılının ilk projesi olan Manavgat Kent Meydanı Projesi, Manavgat halkı ile buluşmaya hazırlanıyor. Başkan Sözen’in kent halkının hizmetine sunduğu Manavgat Kent Meydanı’nın açılışı, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü Yukarı Hisar Mahallesi Irmak Kenarı’nda (eski balıkhane) Kıraç konseri ile yapılacak. Manavgat Belediyesi ekipleri yeni kent meydanında açılış için son hazırlıkları yapıyor. Sözen, açılış törenine tüm Manavgatlıları davet etti.

MODERN GÖRÜNÜM
Toplam 6 bin 60 metrekarelik alanda yapılan kent meydanı ve peyzaj düzenlemesi kapsamında işyeri tabela, levha ve gölgeliklerin projeye uygun hale getirildi. Proje ile eski balıkhanenin yerine yapılan meydanın etrafındaki köhne yapıların ve ticari dükkanların da projeye uygun hale getirilmesiyle kent meydanının modern bir görünüm kazanması amaçlandı.

OTOPARK DA YAPILDI
Ayrıca, projenin alt katında 2 bin 944 metrekare alan otopark için ayrıldı. Engelli otoparkı da dahil 150 araçlık otopark alanında ayrıca dışarıda 25 araçlık cep otoparkı alanı da oluşturuldu. Projede; amfi terası, ırmak kenarı seyir terası, ahşap seyir terası, ahşap yürüyüş yolu, kent mobilyaları ile oturma alanları, yansıma havuzu, modern aydınlatma, kaldırım düzenlemesi gibi birçok yenilik ile vatandaşlara yeni bir nefes alanı kazandırılması hedeflendi. Kent Meydanı Projesi aynı zamanda, Manavgat Köprüsü, Tugayoğlu Caddesi ve Irmak Kenarı Yürüyüş Yolunu birbirine bağlayarak bir omurga görevi görüyor.