‘KALKAVAN’ REZALETİ HERKESE VAR BİZE YOK

ANTALYA’YI DOĞRADILAR! HAKEM BÖYLE İSTEDİ

Antalyaspor-Medipol Başakşehir maçının hakemi Mete Kalkavan, son haftalara yaşanan hakem hatalarına yeni bir zincir ekleyerek tepkilere neden oldu. Bir pozisyonda topun kendisinden çıktığını dile getiren Arda, Kalkavan'ın kararını değiştirmemesi üzerine topu Antalyaspor'a verdi.

ANTALYASPOR'DA HAKEM İSYANI
Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Antalya'da oynanan Antalyaspor-Medipol Başakşehir karşılaşmasına maçın hakemi Mete Kalkavan'ın kararları damga vurdu. Maçın 19. dakikasında Arda Turan’ın Başakşehirli futbolcu Arda Turan'ın topun kendisinden çıktığını söylemesine rağmen taç atışını rakip takıma veren ve son bölümlerde Doukara'ya ceza sahası içinde yapılan müdahaleyi görmezden gelen Kalkavan maç içerisinde birçok hatalı karara imza attı.

ARDA, 'BENDEN ÇIKTI' DEDİ AMA…

Karşılaşmanın 39. dakikasında ise Emre Belözoğlu’nun dirseği boğazına gelen Charles yerde kalırken iki oyuncu arasında gerilimli anlar yaşandı. Oyuncular arasındaki itişmeyi izleyen ve ‘VAR’a gitmeyen hakem Kalkavan kimseye kart göstermedi ve oyun kaldığı yerden devam etti. İkinci yarının 60. dakikasında ise topla birlikte ilerleyen Antalyasporlu Nazım Sangare, Robinho’nun arkadan bileğine basması nedeniyle acı içinde yerde kaldı. Ancak maçın hakemi Mete Kalkavan bu pozisyonda da faul kararı vermedi ve ‘VAR’ uyarısı yapılmadı.
Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Antalyaspor'da karşılaşma sonrası yöneticiden, futbolcusuna kadar birçok isim maçın hakemine tepki gösterdi. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, maçla ilgili konuşulacak tek şeyin maçın hakemi Mete Kalkavan olduğunu belirtti.

KALKAVAN 'İNCE İNCE DOĞRADI'
Maçın hakemi Mete Kalkavan tarafından ince bir doğrama işlemi yapıldığını vurgulayan Öztürk, "2 yıllık başkanlık dönemimde gördüğüm en art niyetli hakemdi açık ara. Ve bunun artık yeni türevleri çıktı. Eskiden direk yapılıyordu bazı şeyler, şimdi VAR diye bir sistem var. Olan vardır, olmayan vardır, penaltı vardır yoktur, bunlara girmeyeceğim ama bu sistem kullanılmalı. Bir itiraz varsa, stadyum ayağa kalkıyorsa, kibarlık olarak bari git VAR’a. Millet ‘gerçekten gitti’ desin. Sağ olsun Mete Bey, çok temiz bir işlem yaptı. Ama şunu söylüyorum, Antalyaspor camiası da, ben de, buraya gelen taraftarı da Mete Kalkavan ismini ve bugünü unutmaz. Burada bir ince doğrama işlemi yapıldı. Bir hakem tarafından benim başkanlık dönemimde yapılmış en temiz işlem oldu.” ifadelerini kullandı.

‘BAZI ŞEYLERE İNANAMADIM'
Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise Kalkavan'ı “Mağlup olduğumuz maçta bile hakemleri gidip tebrik ettik ama maalesef bugün bazı şeylere inanamadım şaşırdım. Robinho’nun Nazım’a yaptığı, Emre’nin Fredy’e yaptığı dirsek pozisyonu, Doukara’nın pozisyonu ceza sahası içerisindeki, daha önceden de Galatasaray maçında VAR sisteminin hakemi Mete Kalkavan’dı. Buradaki Muslera’nın Maicon’a ceza sahasında yaptığı hareket, bunların hiç biri değerlendirilmedi. En tuhafı da Arda’nın kendisinden çıkmasına rağmen, kendisinin ‘benden çıktı’ demesine rağmen kararı değiştirmemesi. Artık ben bunu kamuoyuna bırakıyorum, başka da bir şey söylemek istemiyorum” sözleriyle eleştirdi.

FUTBOLCULARDAN TEPKİ
Öte yandan maçın ardından Antalyaspor'lu futbolcular Zeki Yıldırım ve Salih Dursun'da maçın hakemi Mete Kalkavan'a sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlıların tepkisini çeken Kalkavan’a tepki gösteren Salih Dursun, Doukara'nın karşılaşmanın son bölümlerinde yerde kaldığı pozisyonun fotoğrafını paylaşarak "Şaşırmadık!" notunu düştü. Sosyal medya hesabından maçın hakemi Mete kalkavan'ın fotoğrafını paylaşan Mete Kalkavan’ın fotoğrafını paylaşan Zeki Yıldırım ise, “Antalya, bugünü unutmayacak” sözleriyle hakeme olan tepkisini dile getirdi.



ANTALYASPOR'DA SİVAS HAZIRLIĞI
Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 22. hafta kapanış maçında Medipol Başakşehir'e 1- 0 mağlup olan Antalyaspor, hiç ara vermeden Demir Grup Sivasspor maçının hazırlıklarına başladı. 23 Şubat Cumartesi günü saat 13.30'ea deplasmanda DG Sivasspor ile karşılaşacak olan kırmızı beyazlı ekip, 2 grup halinde antrenman yaptı. Medipol Başakşehir maçında ilk onbirde forma giyen futbolcular koşu ile çalışmayı tamamlarken, diğer grup beşe iki top kapma oyunundan sonra çift kale maç yaptı. Maçı, yeşil yelekli takım kazandı.